Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-04@17:38:45 GMT

فرصتها و چالشهای فین تک در ایران

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۷۰۰۲۹

فرصتها و چالشهای فین تک در ایران

ایران اکونومیست- بیش از چهار دهه از آغاز انقلاب دیجیتال در سیلیکون ولی می گذرد.چه کسب و کارهایی که در آن منطقه طی این مدت متولد شده و دنیا را تحت سیطره خود درآوردند و چه انسانهایی که از پارکینگ منازل خود یا انباریها و اتاق های اجاره ای، دنیای کسب و کار را تسخیر نمودند.

بسمه تعالی

بیش از چهار دهه از آغاز انقلاب دیجیتال در سیلیکون ولی می گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه کسب و کارهایی که در آن منطقه طی این مدت متولد شده و دنیا را تحت سیطره خود درآوردند و چه انسانهایی که از پارکینگ منازل خود یا انباریها و اتاق های اجاره ای، دنیای کسب و کار را تسخیر نمودند.

امروز ما با نسلی طرف هستیم که به نسل دیجیتال معروفند و بدون گوشی موبایل،تبلت و یا کامپیوتر بخش بزرگ زندگی خود را از دست رفته می دانند.در چنین دنیایی تکنولوژی در همه عرصه های زندگی رخنه کرده است.از پزشکی گرفته تا آشپزی و از مهندسی تا خدمات ، همگی درگیر فناوری یا بهتر بگوییم نیازمند به آن هستند. همین است که هر روز شاهد سر برآوردن کسب و کارهایی هستیم که در عین تامین رفاه بیشتر برای انسانها ، هزینه کمتری را نیز به آنها تحمیل می نمایند و به دلیل برخورداری از تنوع فراوان ، ذایقه انتخاب آدم ها را بهبود می بخشند.
این دنیای موازی یا همان فضای مجازی بستر گسترده ای برای خلق کسب و کارهای نوین یا استارت آپ ها هم بوده است.یکی از این شاخه های دنیای دیجیتال ، فناوری مالی یا فین تک است. اصطلاح فین تک از ترکیب دو عبارت (Financial Services) به معنای خدمات مالی و (Digital Technology) به معنای فناوری دیجیتال حاصل شده است و خود شامل نه زیر شاخه می باشد: وام دادن (Lending)، بانکـــــــداری (Bank Tech)، مدیریت مالی (Personal Finance)، امور بیمه (Insure Tech)، سرمایه گذاری (Wealth Tech)، خدمات پرداخت (Pay Tech)، رگ تک (Reg Tech)، انتقال پول (Remittance) و ارزهای رمزگذاری شده (Cryptocurrency) می باشد. بطور قطع با پیشرفت تکنولوژی و تداوم فعالیت در این عرصه بخشهای گوناگونی نیز بر این تعداد افزوده خواهد شد و امکان بهره مندی برای انسان را فراهم خواهد ساخت. در شرایط فعلی نیز هر خریدار ایتنرتنی یا هر کسب و کار دنیای مجازی نیازمند استفاده از زیر شاخه های فین تک می باشد بدلیل تفاوت موجود در قوانین و مقررات مالی در نقاط مختلف جهان ، خدمات ارایه شده توسط فین تک ها در هر کشوری متفاوت است و خود این تنوع ، توسعه این کسب و کارها را با فرصت ها و چالشهای فراوانی مواجه می نماید و باعث می گردد توسعه صنعت فین تک نیازمند اقداماتی در سطح ملی باشد.
در ایران حوزه خدمات مالی هم مانند سایر حوزه های خدماتی نیازمند توجه است. چرا که راه نرفته زیادی باقیست و عدم توسعه این بخش تبعات گسترده ای برای توسعه سایر کسب و کارها دارد. بهبود خدمات مالی در حقیقت عامل ارتقای خدمات سایر کسب و کارها است لذا بهره مندی از فین تک ها نه تنها برای خود صنعت مالی مفید است بلکه باعث هم افزایی سایر صنایع با دنیای مجازی خواهد بود.
همچنین نباید فراموش کرد که ارایه خدمات مالی توسط فین تک ها رقیبی جدی برای نظام بانکداری سنتی در ایران است و علی رغم بهره گیری تقریبی این نظام از خدمات فین تک ها طی یک دهه گذشته تقابل نظام سنتی و روشهای نوین مبتنی بر فین تک چالشی ملی است. بخشی از این تقابل ناشی از بی علاقگی به تدوین سیاستهای کلان و قوانین بالادستی برای فین تک ها بوده و بعضی نیز به ضعف زیرساخت ها مربوط می شود.
در حوزه نقل و انتقال بین المللی پول نیز ایران با مشکلات متعددی روبرو است. شاید این اواخر بحث تحریم ها به عنوان مهمترین چالش این حوزه مطرح می شود اما عقب ماندگی نرم افزاری و سخت افزاری کسب و کارهای فعال در این عرصه امکان ارتباط آسان بین المللی را برای ایرانیان فراهم نمی سازد.
چالش برانگیزترین حوزه فین تک در ایران حوزه رمزارزها می باشد. بنا به ادعا شاید بیشترین تعداد استارت آپ ها هم در این حوزه فعال باشند. در خصوص رمزارز چه در حوزه استخراج و چه در حوزه تبادل ، حرف و حدیث بسیار است به همین دلیل شفافیت کسب و کار های فعال در این عرصه ، توسعه و رشد این بخش را به همراه خواهد داشت.
در حوزه فین تک های وام دهی در ایران باز با مشکل عدم یا تعدد قوانین مرتبط مواجهیم. تاکید بر استفاده از عقود اسلامی چه در این حوزه و چه در حوزه تامین مالی و یا سرمایه گذاری از موانع اصلی توسعه استارت آپ های فین تکی است.امکان فراهم نمودن بانکداری نوین مجازی با توجه به گستردگی و تنوع بازار ایران از ضروریات توسعه صنعت فین تک است.
حوزه مدیریت مالی شخصی یا مدیریت ثروت با توجه به ذایقه کلی ایرانیان در خصوص پس انداز - از نوع گوناگون آن - می تواند برای استارت آپ های این حوزه امیدوار کننده باشد. تکیه بر تضامین مورد قبول جامعه و خلق اعتماد عمومی لازمه توسعه این حوزه است.
رگ تک() به معنای کاربرد نوآورانه فناوری برای سازگاری و تطبیق پذیری کارآمد و کم هزینه با قوانین است. این مفهوم در راستای تنوع قوانین مالی شکل گرفته تا در عین حفظ کارآمدی همراه با کنترل هزینه ها ، حداکثر تطبیق پذیری با قوانین جدید را در کمترین زمان ممکن فراهم سازد. این حوزه نیز با توجه به نوپا بودن و ضعف ذاتی کسب و کارهای ایرانی در بهره مندی از قوانین مرتبط فرصت خوبی برای کسب و کارهای فین تکی است.
اینشورتک ها در ایران آغاز خوبی داشتند لیکن عدم برخورداری بازار هدف صنعت بیمه از زیر ساخت های مستحکم تکنولوژیک اعم از هوشمند سازی ، اینترنت اشیا و یا توسعه پردازش داده ها سهم این فین تک را با توجه به حجم بزرگ صنعت بیمه کشور ناچیز ساخته است.
خلاصه کلام اینکه فین تک مانند سایر عرصه های دنیای مجازی ،جهانی پر از فرصت و چالش برای کسب و کارهای ریز و درشت است. دنیای امروز سردرگم میان واقعیت و مجاز اما پویا و امیدوار به ترکیب این دو و سود جستن از ارتقای بهره وری ناشی از آن هر روز در پی یافتن فرصتی نو مرز های خلاقیت را در می نوردد و انسان آگاه و خردمند با در نظر داشتن محدودیت زمان در گذر سیطره خود را بر این دنیای جدید گسترش می دهد. دقت کنیم از قافله عقب نمانیم.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: استارت آپ ها کسب و کارهای خدمات مالی فین تک فین تک ها کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۰۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عیسی زارع پور در دیدار با «لوکیا ایسانگا ناکاداما» با اشاره به روابط دو کشور و سفر ریاست جمهوری به اوگاندا و اهتمام جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری دیپلماسی اقتصادی در قاره آفریقا و تلاش برای گسترش روابط اقتصادی با کشور‌های آفریقایی در این دولت، تاکید کرد: شرکت‌های فنی و مهندسی ایرانی در کشور‌های مختلف آفریقایی و غیرآفریقایی طرح های مهم زیرساختی را انجام دادند و این آمادگی وجود دارد تا طرح های مشابه در حوزه‌های ارتباطات و اطلاعات نیز در این کشور (اوگاندا) اجرایی شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، بر لزوم توسعه همکاری‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات بین دو کشور تاکید کرد و با معرفی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، زمینه‌های کاری مختلف این وزارتخانه از پست، فضایی و زیرساخت تا دولت الکترونیک و ... را معرفی کرد.

زارع پور به سفر هفته آینده معاون فناوری و نوآوری این وزارتخانه به اوگاندا اشاره کرد و گفت: این سفر با همراهی شرکت ها، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران حوزه فناوری اطلاعات انجام می‌شود و امیدوارم که این رفت و آمد‌ها باعث گسترش روابط در این حوزه شود.
وی با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان بسیاری در حوزه‌های مختلف از جمله شرکت‌های فناوری ارتباطات که زیرساخت دولت الکترونیک در ایران را با توانمندی‌های داخلی راه اندازی کرده اند، افزود : این شرکت‌ها علاقه‌مند و آماده حضور جدی در اوگاندا و کمک به رفع نیاز‌های این کشور در حوزه‌های مختلف و همچنین آماده انتقال دانش و تجربه به همتایان اوگاندایی خود هستند.
وزیر ارتباطات در این دیدار برای میزبانی وزیر تکنولوژی و فناوری اوگاندا اعلام آمادگی کرد و گفت: هیاتی ایرانی در آینده نزدیک با هدف مذاکرات تخصصی برای توسعه همکاری‌های فیمابین به اوگاندا سفرخواهد کرد.
معاون نخست وزیر اوگاندار نیز با اعلام خرسندی از حضور در ایران و بازدید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این کشور در حوزه‌های مختلف، برای استفاده از این ظرفیت‌ها در جهت توسعه ارتباطات اعلام آمادگی کرد.

وی ضمن تاکید بر لزوم آموزش نیروی انسانی اوگاندایی ، از دوستان ایرانی در زمینه کارورزی دانش آموختگان در حوزه‌ آی سی تی و تربیت عملی و مهارتی نیرو‌های اوگاندایی ، درخواست کمک کرد .

پیگیری تفاهمات انجام شده در سفر ریاست جمهوری به اوگاندا، از جمله ارئه خدمات مشاوره فنی و مهندسی در خصوص گسترش نسل چهارم و پنجم تلفن همراه و نیز معرفی شرکت‌های توانمند ایرانی برای پیاده سازی این فناوری، مساعدت در تامین و تولید تجهیزات اصلی حوزه ارتباطات و مخابرات؛ کمک به ارتقای تکنولوژی‌های مخابراتی و ارتباطاتی و انجام بررسی‌های لازم بمنظور ایجاد بستر‌های تحقق اقتصاد دیجیتال، برخی از محور‌های دیدار وزیر ارتباطات با معاون نخست وزیر اوگاندا بود.
دو طرف ابراز امیدواری کردند با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده، امکان تبادل هیئت‌های سطح بالا فراهم شود. تفاهم سیاسی و زمینه‌های همکاری بین طرفین در همه حوزه‌های مورد اشاره می‌تواند منجر به قرارداد یا تفاهمنامه همکاری گردد.

دیگر خبرها

  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • مدیرعامل شرکت پتروایران منصوب شد
  • راه اندازی نخستین مدرسه فریلنسری ایران
  • سفر رهبر شیعیان کشور مالی به قم (+ عکس)
  • رشد و پیشرفت ایران اسلامی در نتیجه شدیدترین تحریم‌ها حاصل شد
  • رهبر شیعیان کشور مالی با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرد
  • مدرسه فریلنسری ایران راه اندازی می‌شود
  • نخستین مدرسه فریلنسری ایران راه‌اندازی می‌شود
  • نخستین مدرسه فریلنسری ایران راه اندازی می‌شود
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا