Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – سجاد رفیع؛ لبنان برای بسیاری از افراد، یادآور جنگ و تنش‌های سیاسی است. اختلافات گسترده داخلی و درگیری با اسرائیل از جمله مهمترین دلایل قرار گرفتن این کشور در زمره سوژه‌های جذاب خبری است. این در حالی است که واقعیت این کشور کوچک مدیترانه‌ای بسیار فراتر از این مسائل است. جمعیت جوان و عمدتا تحصیلکرده لبنان، طی سالیان گذشته موفق به خلق دستاوردهای نسبتا بزرگی در عرصه اقتصاد شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستاوردهایی که زیر سایه اخبار مربوط به جنگ و تنش‌های سیاسی، کمتر مورد توجه افکار عمومی جهان قرار گرفته‌اند.

در همین رابطه، فین‌تک را می‌توان یکی از حوزه‌های پویا و موفق اقتصاد لبنان دانست. این کشور به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای خدمات مالی دیجیتال در منطقه MENA (خاورمیانه و شمال آفریقا)، میزبان 9 درصد از مجموع استارتاپ‌های حوزه مالی این منطقه است. در همین رابطه، لبنان پس از کشورهای امارات متحده و مصر دارای سومین زیست‌بوم بزرگ فین‌تک در MENA است.

وجود شبکه‌ای منسجم از مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌ها در لبنان را می‌توان از جمله دلایل اصلی موفقیت استارتاپ‌های مالی در این کشور دانست. علاوه بر این، وجود نظام تامین مالی نسبتا کارآمد در لبنان منجر به دسترسی ساده‌تر صاحبان ایده و کارآفرینان لبنانی به منابع مالی در مقایسه با بسیاری از دیگر کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا شده است. در همین رابطه، تاسیس یک قطب فین‌تک در این کشور تحت عنوان StartechEUS FinHub در سال 2017 نیز نقشی کلیدی در تسهیل فرایند راه‌اندازی، تکامل و رشد استارتاپ‌های مالی در لبنان ایفا کرد.

در حال حاضر، 16 عدد از 100 شرکت استارتاپی فعال در لبنان، در حوزه خدمات مالی دیجیتال فعالیت دارند که عمدتا نیز در زمره پیشگامان این حوزه در منطقه MENA قرار دارند. در همین زمینه، در ادامه به معرفی 3 مورد از استارتاپ‌های مطرح این کشور در عرصه فین‌تک خواهیم پرداخت.

1) شرکت Bluering: این شرکت را می‌توان به عنوان استارتاپ پیشتاز لبنان در عرصه مدیریت اعتبارات در نظر گرفت. در حال حاضر، شهرت Bluering علاوه بر خاورمیانه و شمال آفریقا، کشورهای آسیای مرکزی را نیز در بر گرفته است.

2) شرکت Card Switch: اپلیکیشن این شرکت، یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های لبنان در حوزه مدیریت اعتبارات شخصی است. شرکت Card Switch در سال 2016 یکی از نامزدهای دریافت جایزه بهترین نوآوری فناورانه در مراسم Seamless بود.

3) شرکت CMO: اپلیکیشن این شرکت در حوزه پرداخت‌‌ دیجیتال، یکی از اپلیکیشن‌های موفق در زیست‌بوم فین‌تک لبنان و مورد حمایت مالی شرکت‌های بزرگی مانند Samsung، McDonalds و Allo Taxi است.

پربیننده ترین خرید بدون کارت از سال آینده؟ قیمت موبایل (محدوده ۴میلیون تومان) قیمت انواع لپ تاپ‌های محبوب بازار +جدول قیمت روز موبایل اپل +جدول قیمت لوکس‌ترین لپ تاپ‌های بازار +جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استارتاپ فین تک خدمات مالی استارتاپ فناوری زیست بوم سهام عدالت فین تک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۳۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق خیاطیان، ضمن تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بیش از  ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود:درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.  خیاطیان درخصوص ترغیب شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان تأکید کرد: یک راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند و راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است. وی ، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود : صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهاد‌های تخصصی، یکی از راهکار‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.  رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌هایی مانند رویداد چادرو (Chadro 2023) ( رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو) حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. خیاطیان گفت : ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیاز‌های فناورانه را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.  

دیگر خبرها

  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • سفر رهبر شیعیان کشور مالی به قم (+ عکس)
  • آمریکا پنج فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله لبنان تحریم کرد
  • آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله لبنان تحریم کرد ؛ ۲ صرافی و ۲ شرکت در لبنان و امارات
  • پارکینگ آقاجانی‌بیگ هر چه سریع‌تر تکمیل شود
  • بسته یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای حمایت از لبنان
  • خاورمیانه 2050 چه شکلی است؟/ 3 سناریو با فرض جنگ سرد آمریکا و چین
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان