Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@19:32:52 GMT

ضرورت بسترسازی برای گسترش فین تک اسلامی

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۴۸۹۲

ضرورت بسترسازی برای گسترش فین تک اسلامی

خبرگزاری آریا - امروزه زندگی انسان ها با حضور گسترده و روزافزون فناوری‌های دیجیتال رنگ و بوی متفاوتی به خود گرفته و هر روز به دلیل بروز تغییرات همه جانبه، سبک زندگی مردم و به تبع آن مدل کسب‌وکار آنها دچار تغییر و تحول شده است. در این میان بانک ها نیز به‌ عنوان سازمان های مردم‌نهاد و مشتری محور از این قاعده مستثنی نبوده و نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه نقش و تاثیر فناوری‌های دیجیتال بر دنیای خدمات مالی انکارناپذیر است. بدیهی است این فناوری‌ها ازیک‌طرف کارایی و اثربخشی بانک‌های سنتی را به چالش کشیده و از طرف دیگر برای ارائه سرویس‌های سریع‌تر، بهتر و ارزان‌تر به مشتریان نسل دیجیتال و سنت شکن امروز، نزدیک و نزدیک تر می شوند.

به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی بانک انصار، صنعت بانکداری در مسیر پیش رو چنانچه نتواند خود را با پیشرفت های روزافزون تکنولوژی و گسترش ارتباطات مجازی و اقتضائات زندگی مدرن همسو کند و تسهیلات لازم را برای روان سازی فرایندهای خود به کار نگیرد، محتوم به شکست و ایجاد فاصله معنی دار بین بانک و مشتری خواهد شد. شاید به جرات بتوان گفت در آینده ای نه چندان دور صرفاً بانک هایی موفقیت اند که به معنای واقعی کلمه همراه مشتریان باشند و نقشی پررنگ در گوشی های هوشمند آنان داشته باشند. بانک ها به گفته پروفسور «دینج» بایستی برای موفقیت در بازار آینده بر چهار عنصر «دسترسی»، «هزینه فایده»، «کارایی در زمان» و «امنیت» به عنوان عناصر اصلی بانکداری نوین استوار باشند.
در این راستا در برخی کشورهای اسلامی شاهد شکل گیری و رونق یک مفهوم نوظهور و سه وجهی هستیم که از تلفیق سه حوزه «فناوری های رایانه ای»، «صنعت بانکداری» و «احکام اسلامی» پدید آمده است که صاحب نظران از این تلفیق خجسته به عنوان «فین تک اسلامی» یاد می کنند.
حوزه فین‌تک یا فناوری مالی به زبان ساده به معنای کاربرد نوآورانه فناوری در ارائه خدمات مالی است. فین‌تک به کمپانی‌هایی اشاره دارد که با کاربرد تکنولوژی تلاش می‌کنند تا خدمات مالی را کارآمدتر سازند. بنظر می رسد این فین تک بنا دارد تا فرایندهای موجود در بانک های سنتی را با فناوری های مدرن تلفیق کند و با عبور آنها از فیلتر شریعت، ضمن ایجاد اصلاحات نوین بانکی، خدمات متنوعی در راستای رفع نیازهای جدید مشتریان ارائه دهد.
خوشبختانه حوزه فین‌تک طی سالیان گذشته با رشد چشمگیری روبه‌رو بوده و بسیاری از افراد هوشمند و شرکت‌های پیش گام نیز در این حوزه ورود کرده و در حال حاضر مشغول به ارائه خدمات هستند. از طرف دیگر در برخی از کشورهای اسلامی هم طی سال های گذشته تلاش کرده اند تا این حوزه نوظهور را با آموزه های دینی تلفیق و محصولات مالی جامعه خود را منطبق با ارزش های موجود در شریعت اسلام ارایه کنند. پر واضح است این شرکت‌ها عموماً استارت‌آپ‌هایی هستند که به دلیل چابکی و بهره گیری از خلاقیت بیشتر تلاش دارند تا خودشان را در سیستم‌های مالی جامعه جا بیندازند و بانک های سنتی را به چالش بکشند.
در این میان یکی از کشورهای پیشرویی که در حوزه فین تک قدم های موثری برداشته، کشور اندونزی است. این کشور چند سال پیش اعلام کرد که تا سه ماهه سوم سال 2020، (یعنی همین ایامی که در آن بسر می بریم) قادر خواهد بود تا نقشه راه «فین تک اسلامی» را در کشور خود ارایه و پیاده سازی کند. هر چند این اقدام ارزشمند تا این لحظه هنوز رونمایی و اعلام نشده است اما گام برداشتن این کشور در مسیر صحیح بانکداری اسلامی و اهتمام سیاستگذاران کلان این کشور برای رفع نیازهای آینده صنعت بانکداری اسلامی اقدام مناسب و ارزنده ای محسوب می شود.
بسیاری از تحلیلگران و آینده پژوهان حوزه بانکداری بر این باورند که آینده صنعت بانکداری درگرو رشد فین تک‌هاست. البته یادمان نرود رشد و گسترش فین تک‌ها نیز مانند رشد و گسترش همه تکنولوژی های جدید و نوظهور دارای معایب و محاسنی است و مانند تیغ جراحی قادر است هم باعث نجات و هم باعث هلاکت بیماران گردد. مهم این است که این تیغ در دست کدامین پزشک( حاذق یا ناشی ) قرار گرفته باشد. از آنجا که ظهور و گسترش حوزه فین تک بر روی دو ضلع اصلی صنعت بانکداری، یعنی «مشتریان» و «سیستم بانکی» به شدت تأثیرگذار است، لذا مسئولان ارشد بانکی کشورمان باید قبل از هر گونه سیاستگذاری و انجام اقدام های عملیاتی به تبعات مثبت و منفی این امر کاملاً واقف باشند.
این در حالی است که برای ایجاد و گسترش فین تک های اسلامی ضلع دیگری به اضلاع قبلی اضافه می شود که این ضلع درواقع آموزه های شریعت اسلام و باورهای دینی مشتریان است که ظرافت های پیاده سازی آن را دشوارتر می کند. یادمان نرود با گسترش حوزه فین تک بزودی مدل‌های کسب‌وکار بانکی تغییر، حاشیه سود بانک‌ها کاهش و سهم قابل‌توجهی از بازار مشتریان به دلیل ارائه حق انتخاب بیشتر و دادن امکانات وسیع تر به آنان از دست بانک های سنتی خارج می شود. پس تا دیر نشده همه سیاستگذاران پولی و بانکی باید ضمن آمادگی برای مواجهه با فرصت ها و چالش های آتی صنعت بانکداری، برای بازیگران و بازی گردانان حوزه فین تک بویژه از نوع اسلامی آن، تعمق و بسترسازی کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: صنعت بانکداری بانک های سنتی حوزه فین تک فناوری ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۴۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین‌اللهی اظهار کرد: نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و دنیا پیشتاز است و افتخاری بزرگ رقم زده است.

وی با بیان اینکه روند آموزش علوم پزشکی در دنیا در سال ۲۰۲۴ تاکید بر آموزش بالینی مبتنی بر جامعه بوده است، افزود: ادغام هوش مصنوعی و تکنولوژی نوین در حال حاضر در جهان مطرح و جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه، کارهای بزرگی انجام داده است.

 عین‌اللهی با بیان اینکه روش تدریس در گذشته به صورت سنتی استاد محور و جزوه محور بود، با تاکید بر نقش مهم دانشجویان، از دانشجویان فعال به عنوان یکی از مهمترین ارکان آموزش یاد کرد و گفت: در حال حاضر آموزش‌ها در علوم پزشکی بر اساس مسئله و حل مسئله در جریان است و فراتر از استاندارها عمل کرده و می کنیم.

وی دستاوردهای علوم پزشکی و حوزه سلامت را موجب افتخار ملی و بین المللی دانست و گفت: یکی‌ از دلایل موفقیت نظام سلامت ادغام آموزش و درمان در سال ۱۳۶۵ است چرا که آموزش را متناسب با نیاز بهداشت و درمان جامعه قرار داده و توانسته ایم تحولی در آموزش و درمان ایجاد کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه رشد کمی و کیفی در حوزه آموزش پزشکی را به موازات یکدیگر پیش می‌بریم، افزود: در رشد کمی افزایش تعداد ظرفیت خدمات‌ سلامت، تماس دانشجو با جامعه، حضور دانشجویان در فیلد ارائه خدمات، توسعه مراکز آموزش پزشکی و حل مشکل خدمات توسط هیات های علمی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 عین اللهی توسعه پژوهش‌های کاربردی، افزایش دو برابری شرکت دانش بنیان و انجام پژوهش برای رفع نیازهای مردم را از جمله اقداماتی برشمرد که در بخش کیفی نظام سلامت انجام شده است.

 وزیر بهداشت با اشاره به ضرورت مشارکت بیشتر دانشجویان در عرصه های خدماتی و تحقیقاتی، یادآور شد: تمرکز ما استفاده از آزمایشگاه های مهارتی و شبیه سازها در علوم پزشکی، استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و مهارت های آموزشی از راه دور است.

 وی گفت: توانمندسازی اساتید، اعضای هیات علمی و بکارگیری روش های نوین سنجش و ارزیابی از جمله مواردی است که باید در آموزش علوم پزشکی تجلی پیدا کند.

 عین اللهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشکیل شورای عالی کرامت در وزارت بهداشت، گفت: حفظ کرامت بیمار از سوی دانشجویان علوم پزشکی و نیروهای حوزه سلامت همواره مورد تاکید ما بوده و خواهد بود.
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اهمیت مرجعیت علمی کشورمان در رشته های علوم پزشکی، یادآور شد: فعالیت گسترده شرکت‌های دانش بنیان در جهت پاسخگویی به نیاز جامعه و تحول در بهره مندی از ظرفیت نخبگان، تجاری سازی تحقیقات و تکمیل زنجیره علم و فناوری بخشی از ابزارهای رسیدن به این مرجعیت است. 
 
وی از تحصیل ۲۲۸ هزار ۶۹۷ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی کشور به عنوان یکی از نقاط قوت نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و افزود: خوشبختانه در دولت مردمی و در راستای تحقق عدالت در سلامت، در حوزه آموزشی ۲۶۰ هزار متر مربع فضای فیزیکی به ظرفیت کشور اضافه شده و امسال برنامه ما تامین نیازهای آموزشی دانشگاه هاست.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دیگر دستاوردهای دولت مردمی آیت الله رئیسی اشاره و خاطرنشان کرد: در این دوره، ۴ دانشکده علوم پزشکی، ۱۳ مجتمع عالی پزشکی، ۸ دانشکده پرستاری و ۴ دانشکده داروسازی ایجاد شده است.

 وی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی باید در همه دانشگاه های علوم پزشکی مورد توجه قرار گیرد به تصویب آیین نامه دستیاری اشاره کرد و گفت: تعیین و تعدیل علمی میزان کشیک شب برای کلیه دستیاران مدنظر قرار گرفته‌ است و از سوی دیگر ارائه تسهیلات و بیمه پایه و تکمیلی در خصوص دستیاران تقویت شده است‌.

 وی با بیان اینکه بومی سازی منابع علمی را شروع کرده ایم، گفت: باید موضوعات نوظهور و میان رشته ای مورد توجه قرار گیرد. همچنین پیاده سازی فناوری جدید و نوین در آموزش پزشکی و رسیدن به مرجعیت علمی مدنظر ما قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید عمار حکیم بر گسترش همکاری فرهنگی ایران و عراق
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • گفتمان انقلاب اسلامی روز به روز در حال گسترش است
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • سازمان بانکداری اروپا: بیش از ۹۰ درصد از بانکداران ثروتمند اتحادیه اروپا مرد هستند
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری