Web Analytics Made Easy - Statcounter

استارت‌آپ‌های فین‌تکی در فضای مالی جهان نقش تسهیل کننده‌ای را ایفا می‌کند که کوچکترین آن ارائه خدمات بانکی از راه دور است.

گروه فناوری خبرگزاری دانشجو- حمیده آقاجانی، اگر اهل نوآوری و دنیای خلاقیت باشید حتما واژه‌هایی مثل شرکت‌های دانش بنیان یا استارت‌آپ به گوشتان خورده است. استارت‌آپ‌ها دنیای گسترده‌ای از فعالیت‌های نوین هستند که تلاش می‌کنند با ارائه راهکار‌های جدید و خلاقانه بخشی از نیاز افراد جامعه را با کمک فضای وب و اینترنت رفع نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این روز‌ها جوان‌تر‌ها به هزار و یک دلیل تلاش می‌کنند تا خیلی وقت خود را در بانک‌ها یا مراکز خرید هدر ندهند و برایشان امن‌تر این است که تراکنش‌های مالی از درگاه‌های مختلفی صورت بگیرد. یکی از سیستم‌های ارائه دهنده خدمات مالی فین‌تک‌ها هستند.

خدماتی که استارت‌آپی و فین‌تک‌ها ارائه می‌دهند متفاوت است از شناختی که ما نسبت به فناوری‌های مالی داشته و خدماتی که از بانک‌ها تا امروز دریافت کرده‌ایم. زمانی که درباره فناوری‌های مالی صحبت می‌شود بخش‌های مختلف مثل هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، زیرساخت‌های شبکه، امنیت شبکه، دیتا سنتر، خدمات ارزش افزوده و در نهایت تلفن‌های همراه ابزاری برای استفاده از خدمات فین‌تک است.  
فین‌تک که معادل فارسی آن خدمات مالی ترجمه شده است در واقع صنعتی در فضای اقتصادی است و به استارت‌آپ‌هایی اشاره دارد که با کاربرد تکنولوژی تلاش می‌کنند خدمات مالی را کارآمدتر کنند. این روز‌ها در بسیاری از کشور‌های دنیا فین‌تک‌ها توانسته‌اند رقیب جدی برای بانک‌ها باشند و سیستم ثبت حساب مشتری را از روش‌های سنتی جدا کنند.

اگر قرار باشد در کشوری مثل ایران بخواهیم افتتاح حساب در یک بانک انجام دهیم لازم است با مراجعه حضوری به شعبه حجمی از مدارک شناسایی را با خود همراه داشته باشیم در حالی که بر اساس آمار‌های منتشر شده در دنیا نزدیک به ۴۵ میلیون حساب بانکی بدون مراجعه به بانک‌ها با استفاده از هوش مصنوعی و ویدئو کنفرانس احراز هویت شده و خدمات بانکی دریافت می‌کنند البته در ایران هم با وجود برخی نواقص قانونی چند استارت‌آپ در این حوزه فعالیت‌هایی دارند.

«فین‌تک فقط شامل استارت آپ‌ها و شرکت‌های کوچک و تازه تأسیس نمی‌شود. شرکت‌های بزرگی همچون پی‌پل از پایه گذاران فین‌تک محسوب می‌شوند. زیرا در زمان خود، خدمتی ارائه کرد که نوآورانه و فناوارنه در زمینه مالی بود؛ اما در حال حاضر، اکثر شرکت‌های فعال در فین‌تک، شرکت‌های کوچک و متوسط هستند.»   استارت‌آپ‌های حوزه فناوری مالی تلاش می‌کنند تا کاربران با هزینه کمتر کار پرداخت و دریافت را انجام دهند و کسب‌وکار‌های فین‌تکی تقریبا در اکثر کشور‌های دنیا به ۹ دسته کلی پرداخت، پول و ارز‌های رمزنگاری شده مانند بیت‌کوین، کسب‌وکار‌های فناوری مربوط به بورس و سرمایه‌گذاری، مدیریت مالی شخصی، قرض دادن و تأمین سرمایه جمعی، انتقال بین‌المللی پول، بانکداری روزمره و بانک‌های بدون شعبه، کسب‌وکار‌های فناوری بیمه و کسب‌وکار‌های مربوط به قانون‌گذاری تقسیم بندی می‌شوند.  
اما شاید مهمترین ویژگی فین‌تک‌ها صرفه جویی در زمان باشد، همانطور که گفته شد عملیات‌های پولی و مالی در بستر اینترنت انجام می‌شود و تلفن‌های هوشمند یکی از ابزار کاربردی در این حوزه هستند، زیرا تقریبا بیشتر کاربران امکان استفاده از اینترنت را دارند و به طور مثل به جای معطلی در صف بانک هر کاربر می‌تواند تاکسی و اتوبوس یا کلاس درس خدمات مورد نیاز را دریافت کند. در واقع استارت‌آپ‌های فین‌تکی هم همچون سایر استارت‌آپ‌ها در تلاشند تا آسایش را در بستر خلاقیت، نوآوری و فناوری برای مشتریان فراهم کنند.

ایران کشوری که به ادعای معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بهشت استارت‌آپ‌ها است، در این حوزه نیز حرف‌هایی برای گفتن داشته و برخی تیم‌های به عرصه ارائه خدمات فین‌تک ورود پیدا کرده‌اند، اما شاید مهم‌ترین چالشی که فین‌تک‌ها در کشور با آن روبرو هستند مسئله قانون‌گذاری است. تقریبا از سال ۱۳۹۰ استارت‌آپ‌هایی در این حزوه فعالیت‌های خود را آغاز کردند، اما به دلیل برخی خلا‌های قانونی در سال ۱۳۹۶ فیلتر شدند که پس از پیگیری این کسب و کار‌ها دستور رفع فیلتر از سوی دادستانی کشور صادر شد.
باید به این نکته توجه کرد که دنیای امروز با سرعتی باور نکردنی در حال توسعه است و فناوری‌های نوین جای روش‌های سنتی را گرفته‌اند و اگر قرار است کشور ما ایران نیز در چرخه توسعه جهانی باشد، نیاز است تا برخی قوانین اصلاح و یا تصویب شود که در این صورت عملکرد شرکت‌های دانش بنیان، استارت‌آپ‌ها و کسب و کار‌های نوپا بهتر خواهد شد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری فین تک خدمات بانکی تراکنش های مالی استارت آپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۱۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح جلسه این کمیسیون در خصوص بررسی آخرین وضعیت حساب واحد خزانه که با حضور مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر برگزار شد، با تأکید بر تکلیف قانونی به همه دستگاه‌ها برای اجرای قانون و ایجاد حساب واحد خزانه اظهار داشت: بر اساس بند «ج» تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کلیه دستگاه‌های اجرایی موظف به بستن حساب‌های فرعی ارزی و ریالی در بانک‌های خصوصی و دولتی و افتتاح حساب نزد بانک مرکزی بوده‌اند و موظفند کلیه دریافت‌ها و پرداخت‌های خود را فقط از طریق حساب‌های افتتاح شده نزد بانک مرکزی انجام دهند.

به گزارش خانه ملت، وی افزود: در راستای تحقق منویات رهبری در خصوص اصلاح ساختار بودجه و انضباط بخشی به بودجه عمومی کشور، توجه به این بند قانونی مورد پیگیری کمیسیون قرار گرفت و بر اساس آخرین گزارش‌ها در سال ۱۴۰۲ اکثر دستگاه‌های اجرایی به طور کامل این قانون را اجرایی کرده اند و عمده حساب‌های فرعی باقی مانده متعلق به دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان بیمه سلامت و شرکت‌های تابعه وزارت نفت بوده است.

خضریان با بیان اینکه اجرای حساب واحد خزانه پشتوانه مدیریت بودجه است و بهره‌مندی از این ابزار منجر به انضباط بخشی به مسایل مالی دولت، شفافیت، ارتقاء و پایداری مالی بودجه خواهد شد، افزود: استقرار کامل حساب واحد خزانه مزایای مهمی دارد. از جمله اینکه دولت با استفاده از حساب واحد خزانه دولت می‌تواند نقدینگی خود را بهبود داده و به تعادل بودجه‌ای نزدیک‌تر شود. این امر باعث کاهش نیاز به استقراض از منابع خارجی و در نتیجه کاهش هزینه‌های استقراض می‌شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی ادامه داد: با ایجاد حساب واحد خزانه دولت می‌تواند درآمد‌ها و هزینه‌های خود را سامان بخشد، نقض بودجه را کاهش دهد و در نهایت برنامه‌های توسعه‌ای را بهبود ببخشد. ضمن اینکه این امر باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود و به حسابرس‌ها و سایر نهاد‌های مربوطه امکان می‌دهد عملکرد مالی دولت را بهبود بخشند.

خضریان با بیان اینکه کاهش خطرپذیری مالی دولت خواهد شد، گفت: با استقرار حساب واحد خزانه، دولت می‌تواند مدیریت خطرپذیری مالی خود را بهبود بخشد. این سیستم به دولت این امکان را می‌دهد تا برنامه‌های مالی خود را به طور دقیق‌تر برنامه‌ریزی کند و مدیریت نقدینگی را بهبود بخشد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس گفت: سازمان بیمه سلامت ۴۰۰ حساب فعال در یکی از بانک‌ها دارد که مجموعاً رقمی بالغ بر ۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این حساب‌ها وجود دارد که مربوط به وام کارکنان درمان و حساب‌های متفرقه و ... می‌باشد. ضمن اینکه این حساب‌ها بدون داشتن مجوز از حساب خزانه و با نرخ سود ۷ درصدی در حساب پشتیبان تشکیل شده‌اند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: با توجه به پایان مهلت مقرر برای تعیین تکلیف این حساب‌ها یعنی پایان سال ۱۴۰۲ در این جلسه تأکید شد به صورت فوری و تا پایان اردیبهشت‌ماه این حساب‌های نزد بانک مرکزی متمرکز شود. در غیر این صورت بانک مرکزی راساً اقدام به بستن این حساب‌ها و انتقال آن به حساب واحد خزانه خواهد کرد. همچنین مقرر شد در همین مهلت مقرر حساب‌های خالی نیز کامل بسته شود و کارگروهی با محوریت دیوان محاسبات و با مشارکت بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت بهداشت و وزارت نفت تشکیل شود و این کارگروه به حسن اجرای مصوبه فوق نظارت کرده و گزارش آن را به کمیسیون ارائه کند.

دیگر خبرها

  • عکس معناداری که آذری جهرمی منتشر کرد
  • حمایت مالی مخفیانه هواوی از تحقیقات آمریکایی
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • اعلام نتیجه اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی و برگزاری حراج دوم در سال ۱۴۰۳
  • بررسی ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در رویداد استیج اینوتکس ۲۰۲۴
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • پرداخت تسهیلات ۸ هزار پرونده طرح نهضت ملی مسکن قم
  • تسهیلات ۸ هزار پرونده طرح نهضت ملی مسکن قم پرداخت شده است