Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، بلومبرگ، از رونق کسب‌وکارهای چین با وام‌های کوچک چنین روایت می‌کند:

«ژانگ‌پنگ، برای راه انداختن کسب‌وکار شخصی‌اش مصمم بود اما نمی‌خواست که از دوستان یا خانواده‌اش پول بگیرد. او سراغ یک وام‌دهنده آنلاین رفت؛ ۳۰ هزار یوآن معادل با ۴ هزار و ۲۶۰ دلار برای باز کردن مغازه آجیل فروشی وام گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سود آن در سال اول ۱۸ درصد بود و پرداخت آن در ابتدا برای ژانگ دشوار بود. حالا، دو سال بعد از آن زمان در حالیکه این پسر جوان تنها ۲۲ سال دارد، صاحب یک مرسدس بنز است و برای افتتاح فروشگاه دومش در زادگاه خود، یوچنگ، برنامه‌ریزی می‌کند.»

با بهره‌گیری از جمعیت آنلاین انبوه و اکوسیستم پیشرفته تجارت الکترونیکی، صنعت نوپای «فین‌تک» در چین گسترش یافته‌است. فین‌تک، به هر گونه فناوری نوآورانه در زمینه مالی اطلاق می شود. کسب و کارهای فن تک، از علاقه مندی‌های جدید سرمایه گذاران است و تبدیل به یکی از زمینه‌های مورد توجه کارآفرینان برای راه اندازی کسب و کارهای خلاقانه شده است.

حالا در چین این صنعت و فین‌تک‌های تامین اعتبار مجموعه‌ای از راهکارهای تامین مالی را برای کارآفرینان و خانواده‌ها ایجاد کرده است. بلومبرگ می‌نویسد:«به این ترتیب آن‌ها را از خفه شدن در سیستم بانکداری دولتی رها کرده است.»

گروه «علی‌بابا» به عنوان یک غول آنلاین در چین، «مای‌بانک» را در سال ۲۰۱۵ راه انداخت. طی این مدت این فین‌تک به ۱۶ میلیون کسب‌وکار کوچک چینی بیش از ۲ تریلیون یوآن وام داده‌است.

این سیستم اعتبارات غیروثیقه‌ای را از طریق مدلی که با عبارت «۳-۱-۰» شناخته می‌شود، ارائه می‌دهد: ۳ دقیقه برای درخواست، ۱ ثانیه برای تایید، صفر انسانِ درگیر.

این روش به دلیل اطلاعات جمع‌آوری شده توسط علی‌بابا امکان‌پذیر است. شرکت عظیم علی‌بابا، پلتفرمی با عنوان «تائوبائو» برای خرید آنلاین دارد که یکی از بزرگترین‌ها در جهان است.این پلتفرم امکان دسترسی کسب‌وکارهای کوچک را به بازارهای مصرفی مشتریان فراهم می‌کند.

مای‌بانک از طریق همین پلتفرم معاملات را برای ارزیابی اعتبار هر دو طرف بررسی می‌کند. نتیجه این اقدامات بهره‌وری بیشتر برای برای بخش خصوصی چین بوده‌است. این بخش بیشتر از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط تشکیل شده‌است که حدود ۶۰ درصد از کل تولیدناخالص داخلی و ۸۰ درصد از مشاغل چین را تشکیل می‌دهد.

اما بر خلاف تلاش‌های رسمی برای پرداخت وام‌های بیشتر، کسب‌وکارهای کوچک و متوسط چین تا پیش از این گرسنه اعتبارهای مالی بودند. چرا که بانک‌های دولتی وام‌هایشان را به شرکت‌هایی با ریسک‌پایین‌تر و البته بهره‌وری پایین‌تر اختصاص می‌دهند؛ شرکت‌هایی که بیشتر آن‌ها دولتی هستند.

رشد این وام‌دهنده‌های آنلاین تنها برای کارآفرینان و راه‌اندازی کسب‌وکار نبوده‌است. بلکه مصرف‌کنندگان نیز امکان وام گرفتن ساده برای خرید پیدا کرده‌اند و همین مسئله، میزان مصرف چینی‌ها را بسیار افزایش داده است. این روند رشد سریعی داشته تا آنجا که میزان وام‌گرفتن مصرف‌کنندگان طی یک دهه گذشته هر سال ۲۰ درصد رشد کرده‌است.

چنین شرایطی در چین، میزان مصرف را به شدت افزایش می‌دهد و به تعادل اقتصادی به دور از وابستگی سنتی چین به سرمایه‌گذاری و صادرات کمک می‌کند. شرکت مشاوره‌ای «آی‌ریسرچ» پیش‌بینی کرده‌است که تامین مالی مصرف‌کننده تاسال ۲۰۲۱ در چین دو برابر می‌شود و به ۱۹ تریلیون یوآن می‌رسد.

اما رشد تامین‌ مالی و پرداخت اعتبارات در پلتفرم‌های آنلاین، کاملا مثبت نبوده‌ و گرفتاری‌هایی نیز به همراه داشته‌است. دنگ شیائوپینگ، رهبر سابق چین گفته بود:«وقتی یک پنجره باز می‌شود، چند مگس هم داخل می‌آیند.» حالا نیز چنین اتفاقی در باز شدن سیستم مالی چین افتاده‌ است.

تنظیم‌کنندگان مقررات سال گذشته بعد از شکست برخی پلتفرم‌ها سرکوب وام‌های فرد به فرد را آغاز کردند و باعث اعتراض سرمایه‌گذاران عصبانی شدند. از سویی دیگر دسترسی آسان‌تر به اعتبارات به خصوص برای مصرف‌کنندگان جوان، بدهی خانوار را به بیش از ۵۰ درصد از تولید ناخالص داخلی رسانده است. این رقم هنوز با استانداردهای جهانی پایین است اما زمانی که بدهی‌های تجاری چین نیز به آن اضافه شود، دلیل موجهی برای نگرانی تحلیل‌گران است.  

کد خبر 461909 برچسب‌ها تجارت الکترونیک

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تجارت الکترونیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۵۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروی جدید نیسان؛ کوچک، مانورپذیر و ساکت!

به نظر می‌رسد ژاپنی‌ها در حال صادر کردن ایده میکروخودرو‌ها یا همان کی‌کار (Kei car) به سایر نقاط جهان هستند.

به گزارش دیجیاتو، نیسان اخیرا از نانوکار Silence S۰۴ رونمایی کرده است که خودرویی جدید، کوچک و مانورپذیر رونمایی است. این خودرو از ماه سپتامبر ۲۰۲۴ در اروپا به فروش خواهد رسید. این خودرو نیسان S۰۴ نام دارد و نخستین خودرو از برند جدید نیسان خواهد بود. وسایل نقلیه کوچک و الکتریکی نیسان در بازار اروپا، با برند سایلنس (Silence) عرضه خواهند شد و این خودرو نیز در واقع "Silence S۰۴ Nanocar"نام دارد. برند سایلنس به تولید خودرو‌های چهارچرخ سبک و سپس اسکوتر‌های برقی دوچرخ خواهد پرداخت.

مشخصات نانوکار Silence S۰۴

نیسان S۰۴ در قالب دو تیپ به بازار اروپا عرضه می‌شود. مدل نخست L۶e نام دارد که حداکثر برد ۱۰۸ مایل (۱۷۴ کیلومتر) و حداکثر سرعت ۲۸ مایل‌برساعت (۴۵ کیلومتربرساعت) را ارائه می‌دهد. مدل قوی‌تر L۷e است که در واقع نسخه تغییر برند یافته رنو توئیزی است. این مدل حداکثر سرعت ۵۳ مایل‌برساعت (۸۵ کیلومتربرساعت) را ارائه می‌دهد و حداکثر برد آن ۹۳ مایل (۱۵۰ کیلومتر) خواهد بود.

انرژی مورد نیاز نیسان S۰۴ در هر دو تیپ توسط دو باتری ۵.۶ کیلووات ساعتی تامین می‌شود که قابلیت جداسازی دارند. این قابلیت به مالکان اجازه می‌دهد تا باتری‌ها را با استفاده از هر پریز برق موجود در محل کار یا محل زندگی خود شارژ کنند. همچنین کاربران می‌توانند با خرید اشتراک ویژه نیسان، باتری‌های S۰۴ را در ایستگاه‌های ویژه تعویض نمایند.

نانوکار Silence S۰۴ قابلیت خاصی به نام برنامه سکوت من را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. با فعال‌سازی این قابلیت، امکاناتی همچون دسترسی بدون کلید، جستجوی آدرس و نظارت بر محدوده و سطح شارژ باتری‌ها در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت. در عین حال کاربران می‌توانند بدون نیاز به کلید فیزیکی خودرو، Silence S۰۴ خود را با دوستان خود به اشتراک بگذارند.

عرضه Silence S۰۴ از ژوئن ۲۰۲۴ در فرانسه و ایتالیا آغاز خواهد شد. این خودرو از سپتامبر ۲۰۲۴ نیز در آلمان به فروش خواهد رسید. این خودروساز ژاپنی به تدریج گزینه‌های تامین مالی، خدمات و بیمه مناسب را با همکاری نمایندگی‌های خود و یک موسسه مالی مربوطه ارائه خواهد کرد. قیمت نانوکار Silence S۰۴ نیز با توجه به بازار عرضه شده متفاوت خواهد بود.

دیگر خبرها

  • فرآیند تولید شلنگ آب در یک کارگاه کوچک پاکستانی (فیلم)
  • خودروی جدید نیسان؛ کوچک، مانورپذیر و ساکت!
  • چلسی رقابت برای خرید مسی کوچک را برد
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • عکس| تغییر چهره بازیگر «بزرگ‌مرد کوچک» در کنار رامبد جوان
  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟